Pripravljena je digitalna zbirka dobrih praks SenSyn

Partnerji smo v preteklem obdobju raziskovali dobre prakse s področja izobraževanja starejših, povezanih z zdravim načinom življenja, aktivnim staranjem ter rekreacijo.

Zbirka predstavlja nabor raziskav in analiz, osredotočenih na podporo vseživljenjskemu učenju in spodbujanju zdravega življenja, v kateri najdete vrsto primerov, ki poudarjajo pomen digitalizacije in izobraževanja za izboljšanje življenja različnih skupin prebivalstva, s posebnim poudarkom na starejših državljanih.

Metodologija vključuje:

  • Poglobljeno razumevanje izzivov in priložnosti digitalne dobe, zlasti za starejše generacije, s študijami primerov, ki raziskujejo inovativne pristope in uspešne prakse pri povezovanju tehnologije in izobraževanja za opolnomočenje starejših državljanov.
  • Analizo digitalnega razkoraka med starejšimi odraslimi ter poudarek na medgeneracijskem učenju in vlogi izobraževanja pri premagovanju generacijskih razlik.
  • Raziskovanje različnih uspešnih pobud v različnih državah, ki ponuja vpogled v metode in strategije, ki jih je mogoče uporabiti za spodbujanje digitalne pismenosti, socialne vključenosti in aktivne udeležbe med starejšimi prebivalci.

Zbirka lahko služi kot vir za strokovnjake, oblikovalce politik, izobraževalce in raziskovalce, ki jih zanima področje izobraževanja odraslih in digitalne udeležbe, saj dokazuje skupna prizadevanja EU za izboljšanje kakovosti življenja starejših odraslih z izobraževanjem in tehnologijo.

Skupno smo zbrali 40 odličnih primerov vključevanja starejših v omenjene aktivnosti.

Zbirko primerov si lahko ogledate na naslednji povezavi.